Sunt Oana Nica. Interesată de dezvoltarea mea ca psihoterapeut încă din timpul facultății, m-am orientat spre a mă cunoaște și a-mi înțelege, atât cât îmi este permis, propria istorie, atât familială, cât și emotională, tiparele propriei mele modalități de a mă înscrie și a relaționa cu lumea, spre a le deconstrui, acolo unde este cazul și a crea modalități mai fluide de a ființa. Această dinamică este în mișcare și în transformare în interiorul meu, în relația cu ceilalți și cu spiritualitatea, deoarece cred că, doar înțelegăndu-te cu adevărat, poți deveni cea mai bună versiune a ta și, nu în ultimul rănd, o persoană capabilă să îi înțeleagă și să îi ajute pe ceilalți.

Am început această profesie cred eu, în cele mai dureroase locuri ale ființei umane, acolo unde s-a născut durerea, lângă copii abandonați și bolnavi, însoțindu-i spre a crește mai puțin singuri.

Am continuat cu terapia persoanelor abuzate, femei și copii, în urma violențelor, a traumelor din familie, lucrând într-un centru de asistență a celor care au suferit abuzuri fizice, emoționale, sexuale, neglijențe grave. Aici a fost locul în care am văzut că este atât de important să îți pese. Așa că am creat și condus ca psihoterapeut, grupuri de suport pentru femei, mame, fiice, abuzate. Este important să vezi că ceea ce i se întâmplă unuia, i se poate întâmpla și altuia, respectiv, că nu ți se întămplă doar ție, pentru că ai fi defect sau că meriți abuzul. Doar împreună cu ceilalți poți reuși să înțelegi, să refuzi să mai fi maltratat și să pleci mai departe, « dezintoxicat » și în căutarea unei vieți mai senine.

Am urmat formarea în psihanaliză, apoi în metoda Observării bebelușului, alcătuind grupuri de supervizare, discuții libere de intervizare, creând în permanență legături cu psihoterapeuți români și din alte țări, menținând interesul spre studii în domeniu.

Lucrând de aproape 15 ani, în mod constant, zi de zi am înțeles cât de importantă este comunitatea de colegi și cred cu adevărat că această comunitate poate face bine și deschizându-se ca grup, spre comunitatea mai mare. Putem să ne oferim experiența pentru că ne pasă nu doar în cabinet, ci și în afara sa, de comunitatea din care noi înșine facem parte și de care, la rândul nostru, avem nevoie.