Dezvoltare personală prin practică de public speaking

Fiecare dintre noi poate să se dezvolte personal printr-o multitudine de metode: prin citit, prin vizionat conferințe și cursuri, prin ascultat audiobook-uri, prin sport, prin muzică, prin dans… Și fiecare metodă este potrivită pentru cineva, la un moment dat, într-o anumită etapă a Vieții. Scopul tuturor metodelor este, în final, o mai bună cunoaștere de sine și o mai bună conectare cu noi înșine. De ce? Pentru a fi cu adevărat Oameni.

Noi, la Clubul de practică Speakers Net, credem că una dintre cele mai eficiente metode de dezvoltare personală este practica de public speaking. Practică repetitivă, constantă, perseverentă. Nimic nu dezvoltă mai bine un om decât un discurs de 10 minute exersat câteva săptămâni la rând, cizelat, modificat, reorganizat, șlefuit și, uneori, reconfigurat de la zero. Cum? Cu ajutorul colegilor de practică, acei oameni care au disponibilitate de a oferi și primi feedback sincer, oameni care urmăresc dezvoltarea lor și a celor din jur.

De ce? Pentru a fi spus în conferințele periodice Speakers Net. Cine? Discursul. Care discurs? Cel șlefuit în serile de practică! Și pentru că practica repetitivă, constantă și perseverentă a unui discurs îi ajută pe oameni să dezvolte:

  • Perseverența și tenacitatea;
  • Capacitatea de atenție la detalii și la nuanțe;
  • Puterea de a oferi și de a primi feedback sincer;
  • Abilitatea de a gestiona eficient emoțiile (tracul) și a le transforma în vehicul pentru mesajul transmis;
  • Dorința de a oferi din cine ești, ce faci și ce ai, pentru binele nostru și a celor din jurul nostru;
  • Disponibilitatea de a fi pe scenă și a împărtăși din experiențele și gândurile proprii și, nu în ultimul rând
  • Liderii din noi, acei lideri de care comunitățile și lumea au mare nevoie de ei în zilele noastre.

Dacă te întrebi de ce ai dezvolta aceste lucruri pentru tine, înseamnă că ești deja în căutare de sine. Un om care nu caută nu își adresează o astfel de întrebare. Iar pe cei care caută, îi invităm cu drag la serile de practică Speakers Net. Din două în două săptămâni. Mai multe detalii afli aici, pe www.speakersnet.ro, sau de la Cristina Bărănescu. O poți suna la 0722 630 598.

Te invităm cu drag alături de noi! Cristina, Romeo și ceilalți membri ai Clubului știu cum să te introducă în atmosfera de practică astfel încât să te simți confortabil/ă și să explorezi lumea public speaking-ului în ritmul tău.

Iar dacă îți faci griji că ești un om neînsemnat, care nu are mare lucru de spus, înseamnă că ești iarăși în căutare de sine. Un om plin de sine nu se caută, că nu are de ce.

A, și încă ceva: dacă tot nu am reușit să te convingem cu cele de mai sus, vino și te convinge singur/ă! Hai la o seară de practică Speakers Net, să vezi cum e! E cea mai bună metodă de a te convinge de beneficiile pe care le obții la noi, Clubul de practică Speakers Net!