Daniela Răzuși: Totul va fi bine

De câte ori se întâmplă să obținem în viață ceea ce ne dorim sau visăm? V-ați întrebat vreodată? Eu sunt o persoană mai reflexivă, așa că mă întreb destul de des despre destul de multe lucruri.

Ca și voi, și eu am destule dorințe care apar periodic. Ceea ce este firesc și înseamnă evoluție! De exemplu, când aveam 5 ani, îmi doream ca atunci când cresc să devin vânzătoare. La acel moment, o consideram cea mai tare meserie. Mai ales dacă era jobul de vânzătoare la cofetărie.

Pe la 20 de ani, îmi doream să mă mărit. Noroc că nu s-a întâmplat atunci și asta nu datorită mie!

Și dacă peste anumite lucruri care nu se întâmplă trecem cu ușurință, altele nu sunt ușor de depășit sau de acceptat. Poate mergem la un interviu pentru o slujbă și nu o primim. Poate vrem să invităm în oraș o fată/un băiat, iar persoana respectivă preferă pe altcineva. Așteptăm o promovare pentru că știm cât am muncit și ne-am implicat în activitatea de la serviciu și se întâmplă să fie promovat alt coleg.

Majoritatea considerăm aceste nereușite – eșecuri, iar eșecurile sunt dureroase și pot crea o adevărată furtună în sufletul nostru. Dar dacă nu sunt eșecuri? Dacă de fapt sunt binecuvântări deghizate, așa cum spunea Pr. Constatin Galeriu: “Nu fiecare furtună vine să îți distrugă viața, unele vin să îți curețe calea.”?

Poate nu am primit un job pentru care am aplicat, dar ulterior am găsit altul unde simt că mă potrivesc perfect, unde îmi place ceea ce fac, iar atmosfera este una plăcută.

Poate nu am ieșit în oraș cu acea persoană cu care voiam să ies, dar apoi am întâlnit persoana pe care acum o consider sufletul meu pereche.

Poate faptul că nu am fost promovat mi-a dat curajul de care aveam nevoie pentru a-mi deschide propria afacere.

Eu am înțeles din propria experiență că ceea ce îmi doream pentru mine la un moment dat nu ar fi fost bun pentru ceea ce trebuia să trăiesc. Pentru că ceea ce am primit s-a dovedit a fi infinit mai bun.

În  poemul “În ziua în care m-am iubit cu adevărat” Charlie Chaplin spune: “Am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Și atunci, am putut să mă liniștesc.”

Vă invit acum să puneți pe hârtie o experiență pe care o considerați nereușită și să reflectați un pic la modul în care v-a schimbat viața în bine. Am convingerea că, dacă nu cumva vă veți schimba total percepția, măcar veți găsi cel puțin o perspectivă nouă asupra acelui moment.

Andrei TOMA

Cofondator Speakers Net, public speaking coach si facilitator in programe de dezvoltare personala.